איך הצליחו הטוב, הרע והמכוער להשתחל לכנס שלנו?
8 בדצמבר, 2020  |  שירלי ארמלנד חן

כשחשבנו על הטיזר לארוע היה לנו ברור שהוא חייב לעורר סקרנות. שתפתי בזה את ערן, בן הזוג שלי, והוא מייד שלף את המשפט המפורסם מתוך הסרט: "!When you have to shoot, shoot, don't talk"
נדלקתי על זה! מצד שני, המשפט אומר Don't talk… קצת נוגד את מה שאני רוצה לומר…

כמה דקות של מחשבה, ומסתבר שאפשר לעשות בזה שימוש. משפט החיבור לכנס נולד:
"ואם כבר לדבר,
אז לעשות את זה נכון!"

למה התעקשתי לעשות שימוש ברעיון הזה? אהבתי את העובדה שמדובר במשפט שסביר להניח שרובנו מכירים, גם אם לא כולנו יודעים מאיזה סרט הוא לקוח. שימוש במשפט כזה, מייד יוצר קרקע משותפת ביננו, וכמובן גם יוצר סקרנות: "רגע, על מה היא מדברת? מה הקשר לסרט?…"

אז אם כבר התייחסנו למשפט המפורסם מתוך הסרט, כדאי כבר לספר על הסרט עוד כמה פרטים:
הטוב, הרע והמכוער הוא מערבון ספגטי (כינוי למערבונים שהופקו באיטליה בשנות ה-60), שיצא לאקרנים בשנת 1966, השלישי בטרילוגיה שנקראת "האיש ללא שם", שביים סרג'ו לאונה. קדמו לו: "בעבור חופן דולרים" שיצא לאקרנים ב 1964, ו"הצלפים" ב-1965.

המערבון מתאר שלושה אקדוחנים נחושים ובלתי מתפשרים – הטוב, הרע והמכוער – היוצאים בעקבות אוצר זהב גנוב הטמון בתיבה תחת קבר בבית הקברות. כל אחד מהם יודע רק חלק מהמידע על מקום האוצר, כך שמצד אחד הם זקוקים זה לזה, ומאידך כל אחד מהם מבקש להקדים את השניים האחרים ולזכות באוצר לעצמו.

הסרט הזניק את הקריירה ההוליוודית של קלינט איסטווד ששיחק את דמותו של "הטוב" לאורך שלושת סרטי הטרילוגיה. המערבון נחשב לגדול מערבוני הספגטי בכל הזמנים וכסרט פולחן, שמשפטים ממנו מצוטטים תכופות. סצנת הסיום ושיאו של הסרט, בה מתעמתים שלושת גיבוריו בבית הקברות בדו-קרב משולש היא מסצנות הסיום הזכורות ביותר בתולדות הקולנוע.

לסיום, ממליצה לצפות בסצנה המפורסמת מהסרט:

הרשמו לעדכונים

הרשמו כאן כדי לקבל מאיתנו עדכונים על האירועים הבאים שלנו ותכנים מעניינים שאנחנו מפרסמים מדי פעם.

נשמח לקבל ממך כתובת דוא"ל תקינה

לעולם לא נעביר את הפרטים שלך לאחרים

loader עוד רגע...

תודה על ההרשמה

בהמשך נשלח לך עדכונים מעניינים והפתעות אחרות. שיהיה לך יום נפלא!
Now You're Talking

קהילת Now You're Talking נולדה על מנת לסייע לכולנו לשפר את יכולות העברת המסרים שלנו בכל הערוצים. חברי הקהילה משתפים בידע שלהם, מייעצים ומתייעצים, משתפים ברעיונות ונהנים מהרצאות חינמיות, סרטוני הדרכה ואפילו טמפלייטים חינמיים. את הקמת הקהילה יזמה שירלי ארמלנד חן, שיזמה גם את TALK (הכנס הזה).

לקהילת Now You're Talking